Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“De drempel om zelf te meten was nog nooit zó laag!”
“Wij draaien overal, bij grote aannemers, bij het MKB en ook de ZZP’er kan prima uit de voeten met onze UNI-GR1.”

“De drempel om zelf te meten was nog nooit zó laag!”

Na een flitsende start op 14 februari 2017 is het bedrijf niet meer weg te denken binnen de infrasector. marXact heeft in de korte tijd van haar bestaan niet alleen een indrukwekkende reputatie opgebouwd, maar ook een dito klantenbestand. Voor Tommy van der Heijden is dat hét bewijs dat werken met een plug-and-play en allesomvattend product de professional aanspreekt.

“Je moet je niet gek laten maken”, opent hij het gesprek. “Je kunt zelf veel meer doen op het gebied van meten, dan je voor mogelijk had gehouden. Wij draaien overal, bij grote aannemers, bij het MKB en ook de ZZP’er kan prima uit de voeten met onze UNI-GR1.” Het scala aan mogelijkheden is zeer breed. “Je kunt simpel beginnen en dan qua mogelijkheden steeds verder uitbouwen. UNI-GR1 voorziet in iedere behoefte, van meten tot dataverwerking.”

‘Demo Drinks’ opgeschort, maar komen terug

Wanneer de huidige maatregelen en situatie het toelaten, organiseert marXact weer de ‘Demo Drinks’. “De Demo Drinks bestaat uit spoedcursussen voor bedrijven die met ons starten en ook geven we spoedcursussen voor nieuw personeel binnen de gelederen van onze klanten. Deze ‘Crash Course Surveying Day’ vindt plaats in een informele setting, onder het genot van een drankje wordt er veel informatie uitgewisseld. We stellen gericht vragen aan de klanten, dat zijn bedrijven uit de infrasector, hoveniers en bijvoorbeeld glasvezelbedrijven, geven hen dan uitleg en gaan daarna naar buiten. Daar gaan de ogen dan open: ineens blijkt dat je zelf met het grootste gemak kunt inmeten. Na de cursus kan men direct aan de slag in het veld of het inmeetwerk gaan inplannen”, aldus Van der Heijden.

Inmiddels komt marXact ook weer bij de klant op locatie, dat neemt echter niet weg dat middels video op de website al geleerd kan worden hoe in te meten. Van der Heijden: “Het complete UNI pakket is plug-and-play. Als je het ontvangen hebt, kun je in principe binnen een half uur buiten starten met meten. 10 minuten voor het uitpakken en 20 minuten voor het bekijken van de instructievideo.” Alles wordt gebruiksklaar en geconfigureerd geleverd. “Wie een smartphone kan bedienen, kan met de UNI overweg, zo simpel is het”, concludeert Van der Heijden. “En kom je er toch niet uit, dan bel je ons gewoon voor support.”

Tommy 6

Tommy van der Heijden: “Je kunt zelf veel meer doen op het gebied van meten, dan je voor mogelijk had gehouden.” 

Meteen aan de slag met gegenereerde data

Uit de UNI komen kant-en-klare AutoCAD tekeningen. Na het meten staat de tekening met één druk op een knop in de UNI-Cloud en kan er meteen mee gewerkt worden. “Je hoeft geen AutoCAD expert te zijn om een goede tekening te genereren”, licht Van der Heijden toe. “De komende maanden werken we eraan om zelfs niet meer op de exportknop te hoeven drukken, zodat je gemeten punt direct beschikbaar is voor de tekenkamer zodra hij gemeten is”. Tevens breiden we de API uit en werken we aan meer koppelingen. Je kunt dus makkelijk volledig geïntegreerd werken, of data als CSV-bestand opslaan.”

Wat klanten zeggen over marXact

‘’Voor Zijlstra Infra is de UNI een goed alternatief voor een total station. De UNI is vrijwel dagelijks in gebruik voor het inmeten van revisieprojecten, bij het uitzetten van nieuwe projecten, ten behoeve van uitzetwerk voor rioleringswerkzaamheden, bij het aanleggen van paden en wegen, enzovoort. Zijlstra Infra is ook te spreken over de ondersteuning die geboden wordt en dat het apparaat doorontwikkeld wordt, bijvoorbeeld in de vorm van het uitbrengen van updates op regelmatige basis.’’

 – Zijlstra Infra

‘’Ik heb met de UNI nu een paar werken ingemeten. De ervaring is dat het erg eenvoudig werkt. Het werkt overzichtelijk en je kan gemakkelijk ter plekke nieuwe lagen aanmaken. Ik verwerk het resultaat niet zelf, maar diegene die het voor mij verwerkt stuur ik het bestand en hij kan het gemakkelijk verwerken.’’ 

– Aannemingsbedrijf AJ Hoogendoorn jr.

‘’Voor Advies- en ingenieursbureau Atensus is de UNI-GR1 een waardevolle toevoeging aan hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld wanneer klanten een onvolledige tekening aanleveren, kan Atensus nu zelf het laatste, ontbrekende stukje meten en vervolgens aan de tekening toevoegen. Bovendien kan tijdens het toezicht op de uitvoering het werk van de aannemer worden gecontroleerd. Ook kan Atensus nu de plek van bijvoorbeeld een sloot, hek of put vast leggen en vervolgens de exacte locatie uitzetten met de UNI-GR1.’’

 – Advies- en ingenieursbureau Atensus

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten