In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt en verdiept VeenIX de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. Bij de werkzaamheden staat veiligheid voorop. Steigerbouw van der Panne verzorgt hier diverse steigerconstructies zodat iedereen veilig kan werken. Ook monteerden ze bij Amstelveen een speciale uitkijktoren voor omwonenden en belangstellenden.
“Iedere steiger is een bijzondere constructie”, aldus Laurenz Pluimert, steiger inspecteur en supervisor bij Van der Panne. “In feite voeren we alles uit met onze supervisor op locatie, James Lennon. Hij kan waar nodig zijn directe kanalen inzetten naar de uitvoering, projectleiding, planning en rekenkamer. Veilig werken is voor ons het allerbelangrijkst. Bij ons geldt: we werken veilig of we werken niet. Dit is een basisregel die in alles wat we doen terugkomt. We zorgen voor veilige werkomstandigheden met slimme en stevige steigers. Is een situatie extra lastig of vraagt het om extra veiligheid? Dan laten wij de steigerconstructie volledig engineeren, inclusief een gedetailleerde berekening. Samen met onze partner Peri zorgen we ervoor dat elke plek goed en veilig bereikbaar is.”
Steigerbouw van der Panne staat bekend om haar vakmanschap, betrouwbaarheid en haar prioriteit voor veiligheid. Samen met de klant zoekt ze altijd naar de beste oplossing. Ze verzorgt steigerconstructies voor de bouw, industrie, offshore en infrastructuur. Zo zijn diverse bekende bruggen voorzien van een steigerconstructie, denk aan de Erasmusbrug, Van Brienenoordbrug, Blankenburgverbinding en de Haringvlietbrug. Ook is Van der Panne actief als steigerbouwcontractor in het onderhoud op de site van BASF Antwerpen en monteren ze met regelmaat steigers op offshore platformen.
Op de A9 is Van der Panne onder meer verantwoordelijk voor de montage van een uitkijkpunt langs de snelweg. Dit uitkijkpunt, gerealiseerd met het PERI UP-steigersysteem, biedt omwonenden en belangstellenden de mogelijkheid om de voortgang van de werkzaamheden te volgen. “Daarnaast bouwen we de steigerconstructies bij de diverse brugdelen”, zegt Pluimert. “De steigers zijn onder meer nodig voor de engineering en controle van de brugdelen. We hebben steigers gebouwd om de oude brugdelen te verwijderen en de nieuwe delen te plaatsen. Hier moesten we 24 uur per dag aanwezig zijn. Dat was best een uitdaging omdat we hier continu moesten schakelen zodat alle partijen zo snel en efficiënt mogelijk door konden werken. Ook hebben we een vlechtsteiger gebouwd zodat de betonstaalvlechters veilig hun werk konden doen. En we hebben diverse ondersteuningssteigers gebouwd bij onder meer de pompkelders.”
Het mooie van het werk aan de A9 is volgens Pluimert vooral de afwisseling. “Voor ieder vraag bedenken we een oplossing. We regelen het gewoon. Structureel hebben we zeven tot acht man aan het werk bij de A9. Zo kunnen we snel opschakelen wanneer nodig.”