Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf BV, opgericht in 1978, is inmiddels een gerenommeerde naam in de gww, infra en rail. Vanuit een oude garagebox bij het woonhuis van de oprichters Arie en Ria Kandt groeide het bedrijf uit tot een middelgrote speler onder de huidige leiding van zoon Marco. Met een specialistisch machinepark en een slimme werkwijze biedt Kandt voor elke funderingsuitdaging een passende oplossing.
“Nog altijd is het verbouwen en aanpassen van machines één van onze unieke expertises”, zegt Marco. “Door te blijven innoveren én te investeren in duurzaamheid, is nagenoeg elk project haalbaar en maakbaar.” Elk project is uniek qua situatie, complexiteit en uitdagingen. “Dankzij de expertise van ons team kunnen wij als onderaannemer vroegtijdig meedenken, uitvoeringstechnisch ondersteunen en oplossingen op maat bieden. Daarbij is een constructieve samenwerking met alle betrokken partijen op het project essentieel.”
Marco constateert dat -net als de gww zelf- ook de technische ontwikkelingen nooit stil staan. “En dat geldt ook voor Kandt! Wij blijven ons ontwikkelen en hebben alle moderne technieken én vakbekwame mensen in huis om de juiste stappen te zetten. Hierdoor kunnen we de meest diverse funderingswerken realiseren. Van standaard werkzaamheden tot zeer specialistische vraagstukken”, aldus Marco. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld al jaren ervaring met trillingsvrij funderen, ook op moeilijk bereikbare locaties.
Kandt wil bij blijven met de technologische ontwikkeling waarbij duurzaamheid een steeds belangrijke rol speelt. Daarom zet het bedrijf meer en meer in op emissie-arm en deels emissieloos materieel. “We hebben eind vorig jaar een volledig elektrische 80-tons rupstelekraan in gebruik genomen en we bouwen momenteel in eigen beheer onze eerste emissieloze LEKA-boorstelling”, zegt Marco. “Daarmee kunnen we, evenals met de silent piler, zowel palen als ook damwanden emissieloos en trillingsvrij verwerken.” Het bedrijf zet daarmee flinke stappen richting duurzamer werken en levert zo een positieve bijdrage aan het verminderen van uitstoot op projecten.
“Verder gaan we in 2025 een nieuwe las- en constructiewerkplaats van 4.000 m² bouwen, om zo onze capaciteit verder uit te breiden”, vertelt Marco. Het bedrijf is NEN-EN 1090-2 gecertificeerd en voert alle gekwalificeerde laswerkzaamheden tot executieklasse 4 in eigen beheer uit. “We gaan hier ook zonnepanelen en warmtepompen plaatsen om zelfvoorzienend te zijn qua energie”, voegt Marco eraan toe. Het is duidelijk dat Kandt zijn investeringen zo verantwoord en duurzaam mogelijk probeert te doen.
“Zowel de gespecialiseerde kennis als het projectspecifieke materieel stelt ons in staat om op de meest uitdagende locaties en onder uiteenlopende omstandigheden te werken”, vervolgt Marco. Hij legt uit dat Kandt gespecialiseerd is in kerende en dragende constructies, zoals damwanden, bouwkuipen en paalfundaties voor tunnels, bruggen, viaducten en kademuren, maar ook ingezet kan worden voor specialistische vraagstukken. “Denk aan projecten in binnenstedelijke gebieden met weinig ruimte, of locaties waar trillingsvrij of vanaf het water gewerkt moet worden.” Ter illustratie noemt Marco projecten als de OVT Zuidas in Amsterdam, de Schipholbrug A9 en RIF010 in Rotterdam. Niet de minste projecten, waarbij Kandt keer op keer bewijst een gedegen partner in de funderingstechniek te zijn.
Neem dan rechtstreeks contact op met Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf BV.